Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Zo ga jij op jouw onvergetelijke roadtrip

Zo ga jij op jouw onvergetelijke roadtrip

Heel social media staat er vol mee, mensen die hun baan plots opzeggen om een flinke roadtrip te maken en dit volop uit te melken voor views. Hoewel dit een ongelooflijke vrijheidsstrijd lijkt te zijn, zul je toch de nodige voorbereidingen moeten treffen. In dit artikel leer je wat je allemaal moet doen om jouw roadtrip in goede banen te leiden.

Bespaar op kosten

Een roadtrip lijkt een goedkope vakantie, maar zal meer geld kosten dan je in eerste instantie denkt. Je kunt besparen op kosten, door te kijken naar tweedehands campers om op te knappen. Door een goedkope camper te kopen die je zelf nog opknapt, leer je direct jouw belangrijkste benodigdheid voor je roadtrip goed te onderhouden. Mocht je dan pech krijgen onderweg, dan is dit geen probleem voor jou! Daarnaast kun je in een camper slapen, dus hoef je niet te betalen voor accommodaties. Let er wel op dat je altijd eindigt op een plek waar je mag staan met je camper. Per land en locatie verschilt dit namelijk. Zorg ook dat jouw navigatie-app up to date is en je jouw mobiel altijd kunt opladen wanneer dit nodig is. Vaak kan dit wel door gebruik te maken van de accu van je auto tijdens het rijden. Daarnaast is het verstandig om een gevarendriehoek, veiligheidsvest en EHBO-kit mee te nemen. Zo ben je altijd voorbereid als er iets fout gaat.

De mooiste plek

Nog voordat je jouw camper gaat opknappen, is het belangrijk om een route uit te stippelen. Wat je nodig zult hebben in je camper of hoeveel vering of bescherming je in jouw camper moet stoppen, zal namelijk afhangen van waar je gaat rijden. Plan je route langs mooie locaties die je op internet vindt en doe genoeg onderzoek naar lokale hot-spots. Online kun je vaak ook al in contact komen met andere roadtrippers die misschien al op de plek zijn geweest waar jij langsrijdt, waardoor ze hun ervaringen met je kunnen delen. Ook de lokale bevolking zal locaties weten die door de meeste toeristen niet gevonden worden. Probeer dus alvast contacten te leggen in de omgeving waar jij gaat rondrijden. Hoewel een roadtrip het idee geeft dat je veel onderweg moet zijn, zul je jezelf flink tekort doen als je niet af en toe eens je camper uitstapt. Een roadtrip is juist dé manier om interessante musea, prachtige parken en leuke festiviteiten te bezoeken. Plan je route dus altijd langs dit soort locaties. Het is natuurlijk ook altijd tof als je een keuken in je camper hebt gebouwd en op die manier nog kosten bespaart, maar probeer zo veel mogelijk bij de lokale bevolking mee te eten of langs kraampjes en restaurants te gaan die zij aanraden. Zo snuif je de hele cultuur op van het land waar je doorheen reist en zul je de mooiste herinneringen voor jezelf maken die je echt je leven lang kunnen bijblijven.

De absolute noodzakelijkheden

De dingen die absoluut niet van je lijst kunnen ontbreken, zijn een paspoort en rijbewijs. Voor sommige landen zul je ook een visum moeten regelen. Begin met dit alles op tijd, want het kan flink tijd kosten door de flinke wachttijden. Zonder deze documenten kun je niet op reis gaan en heb je al het werk voor niks gedaan. Controleer ook je verzekeringen en of deze geldig zijn in het buitenland, breid ze zo nodig ook uit om meer onvoorziene problemen te dekken. Dit kost nu meer geld, maar zal je flink helpen als je onverhoopt toch in de problemen komt. Zorg er ook voor dat je met je thuisfront goede communicatie hebt over je reis, waar je zult zijn op welke momenten en hoe vaak je ze op de hoogte stelt. Als je afwijkt van het originele plan, breng je familie dan direct op de hoogte, zodat je snel gevonden kunt worden als er toch iets fout is gegaan. Er bestaan tegenwoordig ook websites en apps om reisbuddies te ontmoeten en zelfs als je als vrouw in je eentje op zoek bent naar een andere vrouw om mee rond te trekken, zodat je samen beter beschermd bent in een wat onveiliger gebied.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >