Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Weg van de massa: rustige vakantieplekken voor totale ontspanning

Weg van de massa: rustige vakantieplekken voor totale ontspanning

Rust en ontspanning zijn de sleutelwoorden voor vakantie. Maar reizen in het hoogseizoen kan soms net iets te druk zijn om te kunnen ontspannen. En dat is precies wat je niet wil op vakantie. Zoek je naar bestemmingen die iets minder hectisch zijn en waar je echt tot rust kan komen? Dan ben je bij deze blog op de juiste plek, hier lees je alles over de beste vakantiebestemmingen om echt te ontspannen. Dus lees maar snel verder: dan kun je gelijk die vakantie boeken

De Griekse eilanden

Griekenland is dé bestemming voor een rustgevende vakantie. Griekenland heeft heel wat eilanden om uit te kiezen en als je het slim aanpakt dan kun je de drukke plekjes vermijden. Kreta en Santorini zijn de meest populaire keuzes, maar deze slaan we in dit geval even over. Naxos, Thassos en Paros zijn dan een betere keuze voor echte rust en ontspanning. Deze plekken zijn minder toeristisch, maar daardoor zeker niet minder mooi! Ook hier kun je lekker eten en zonnen op het strand onder het genot van een heerlijke cocktail en lekkere Griekse olijven. Dus vergeet je zonnebrand en je camera niet mee te nemen, want deze ga je hard nodig hebben. 

Ontspannen aan de Spaanse Costa 

Als je denkt aan rust dan denk je aan Spanje, maar Spanje is natuurlijk geliefd bij iedereen. Gelukkig is Spanje groot genoeg en zijn er ook echt zat plekken waar je het niet zo massaal is. Nerja in Andalusië is zo’n plek waar je volop kunt genieten van de Spaanse cultuur zonder het massatoerisme. Prachtige stranden, mooie natuur en heerlijk eten: wat wil je nog meer? Op zoek naar historie en strand? Dan is Pals in Catalonië de place-to-be. Aan de ene kant heb je het historische stadscentrum en aan de andere kant kun je heerlijk zonnen op Platja de Pals. 

Genieten in Italië

Hou je van pasta, pizza en goede wijn? Dan staat Italië jou op het lijf geschreven. Voor de rustigere bestemmingen kun je Lake Como overwegen, met name het plekje Torno is prachtig om te verblijven. Dit dorpje ligt op een kleine veerboot afstand van Lake Como en heeft net wat meer rust dan het Gardameer bijvoorbeeld. Als je van lekker ijs bent, dan is San Gimignano absoluut de moeite waard. Deze plek staat er namelijk om bekend dat ze ‘s werelds beste ijs hebben. Vergeet zeker niet om een stop te maken bij Gelateria Dondoli! 

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-anastasia-sotchenko-76949112-8656377
Verblijven in een kleinschalig hotel: de voordelen op een rij
Een vakantie plannen: vaak een stuk zwaarder dan gedacht. Zo veel keuzes om te maken en zoveel verschillende...
Lees verder >
pexels-julieaagaard-1368502
Unieke reisbestemmingen in juni: waar moet je heen?
Zin in vakantie? Waar wacht je nog op! Juni is dé maand om nog even een tripje te maken voordat de zomerse...
Lees verder >