Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Waarom een fiets vakantie?

Waarom een fiets vakantie?

Misschien denk je bij een fietsvakantie wel aan een oud ANWB stelletje die samen met hun matchende kleding en fiets samen naar de camping in Frankrijk gaan om daar dagenlang te gaan fietsen. Dit kan grotendeels waar zijn, maar dat houdt niet in dat jongere mensen hier niet aan kunnen of mogen beginnen. Het is namelijk super leuk en gezond om je vakantie bestemming met de fiets te gaan ontdekken. Je ziet namelijk veel meer als je aan het fietsen bent dan als je met de auto of openbaar vervoer gaat. Buiten dat zijn er ook nog heel veel andere reden waarom een fiets vakantie nou eigenlijk super leuk is.

Buiten

Als je een echte buiten persoon bent die kan genieten van de natuur is een fietsvakantie de juiste keuze voor je. Wat is er namelijk nou fijner om in de natuur te gaan fietsen op een nieuwe bestemming? Buiten dat, heb je ook nog eens veel meer vrijheid op vakantie met een fiets. Je bent namelijk niet afhankelijk van de taxi of een eventuele parkeerplaats. Sommige plekken kan je gemakkelijk bezoeken met een fiets of tegen komen terwijl je aan het fietsen bent, de kans dat dit gebeurt met de auto is stukken kleiner. De elektrische fiets bij Amslod.nl maakt je fietsvakantie alleen nog maar makkelijker.

Gezond

Vaak hoor je verhalen dat mensen zijn aangekomen na hun vakantie. De mensen die een fietsvakantie hebben gehad, hebben hier geen last van. Bewegen is namelijk super gezond en de kans dat je vele grotere stukken zal afleggen op vakantie dan thuis is ook nog eens groot. Je bent dus heerlijk op vakantie maar ook nog steeds bezig met je gezondheid. Dit is natuurlijk een belangrijk onderdeel.

Voor de mensen die fietsen te zwaar vinden, is een elektrische fiets de juiste uitvinding. Dit geeft je de ondersteuning die je nodig hebt, maar daarbij moet je ook zelf nog moeite doen om vooruit te komen. Als je gezondheidsklachten hebt is het eerst verstandig om dit met je dokter te overleggen. vergeet ook zeker niet reviews te lezen van het merk dat je wilt, bijvoorbeeld reviews amslod fietsen.

Budget

Op vakantie gaan is niet iets goedkoops maar gelukkig kan je het wel zo goedkoop maken als dat je zelf wilt. Als je jouw eigen fiets mee neemt hoef je dus bijna geen kosten meer te betalen voor het vervoer. De kosten die namelijk bij het vervoer op reis komen kijken, worden vaak vergeten tijdens het sparen. Het huren van een auto is namelijk duur en heeft ook nog eens een grote borg. Het openbaar is niet voor iedereen toegankelijk. Het is zelfs een beetje lastig als je de taal niet begrijpt. Hetzelfde geldt voor de taxi’s. Dit is niet goedkoop maar moet dus wel betaald worden als je graag ergens anders heen wilt.  Gelukkig zijn fietsverzekeringen voor op reis ook nog eens goedkoper. Als je een goede fiets hebt, heb je die misschien niet eens nodig. Lees daarom altijd de reviews, zoals Amslod review, om te kijken of je het wel nodig hebt.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >