Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Waar vind ik de beste jachten om te huren in Friesland?

Waar vind ik de beste jachten om te huren in Friesland?

Droom je al langere tij van het maken van een mooie reis? Dan is het tijd om actie te ondernemen door een jacht te huren in Friesland. Varen is een fantastische hobby omdat je actief bent én plezier maakt. Maar waar vind ik de beste jachten om te huren in Friesland? Wij geven je graag een aantal tips om jouw zoektocht een stuk eenvoudiger te maken.

Een jacht huren in Friesland: het begin van een geweldig vaaravontuur
Een jacht huren is vaak het begin van een geweldig bootavontuur. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gezin. Het is namelijk ontzettend leuk om met elkaar het water op te gaan. Maar neem wel de tijd voordat je een jacht huurt in Friesland. Kijk en vergelijk verschillende jachten met elkaar om er achter te komen wat er zoal mogelijk is. Welke bedrijven bieden goede kwaliteit? Lees recensies van eerdere klanten om daarachter te komen.

Waarom zou je een jacht huren in Friesland?
Er zijn verschillende redenen om een jacht te huren in Friesland. Ten eerste de locatie zelf: Friesland heeft een groot aantal prachtige meren waar je naar hartenlust kunt varen. Een kleine greep:

  • Groote Brekken
  • Koevordermeer
  • Lagweerderwielen
  • Sneekermeer
  • Tjeukemeer

Reden 2: Het is goedkoper dan het kopen van een jacht
Veel mensen kiezen ook voor het huren van een jacht omdat het goedkoper is dan het kopen van een eigen boot. Een klein jacht huren kost gemiddeld 1500 euro per dag. Maar de prijzen kunnen snel oplopen. Zo betaal je voor een luxe jacht met gemak 50.000 euro per dag! En dat is alleen de huur. Niet weggelegd voor de gewone man, maar gelukkig zijn er genoeg mooie boten voor een lagere prijs te huur. Bovendien betaal je voor een jacht gemiddeld 1 miljoen per meter. En wist je dat een superjacht jaarlijks voor ongeveer 500.000 euro aan brandstof verbruikt? Dat tikt aan!

Reden 3: Een jacht is royaal en luxe
Een andere reden voor het huren van een jacht is dat het voldoende ruimte biedt voor meerdere personen. De gemiddelde lengte van een jacht is 47 meter. Meer dan genoeg ruimte voor waterliefhebbers. Bovendien is een jacht heel luxe, dus je bent zeker van alle gemakken voorzien.

Jouw wensen, kennis en budget zijn belangrijk
Kies een exemplaar dat past bij jouw wensen, budget en kennis. Heb je bijvoorbeeld weinig ervaring met varen? Dan kun je het beste een jacht huren dat geschikt is voor relatief eenvoudige vaarroutes waar de beroepsvaart geen gebruik van maakt. Het is heel belangrijk om over voldoende vaarkennis te beschikken voordat je een jacht op stapt.

Wees niet bang om hulp in te schakelen
Natuurlijk is het geweldig om voor even kapitein te zijn, maar je wil absoluut geen problemen met water en brandstof. Verdiep je dan ook in het tanken van water en brandstof. En oefen ook even met de watertank. Daardoor voorkom je dat je staat te klungelen aan de waterkant. En huur eventueel mensen in om je bij deze taken te helpen. Hou er wel rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.

Waarom je altijd een verzekering af moet sluiten
Wanneer je een jacht in Friesland huurt is het belangrijk om de vaarhoogte van de boot in kaart te brengen. Alleen dan is het mogelijk om een geschikte vaarroute uit te stippelen. Zorg er voor dat alles veilig is, want je wilt geen bruggen en sluizen beschadigen! Een ongeluk zit in een klein hoekje. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het wel zo fijn om een reis- en annuleringsverzekering te hebben. Sluit deze dan ook altijd af bij het huren van een jacht voor de Friese wateren.

Kijk goed naar het onderhoud

Misschien ben je al een tijdje op zoek naar de beste jachten om te huren in Friesland. Kwaliteit moet daarbij altijd voorop staan. Ja, ook wanneer je huurt in plaats van koopt. Onderzoek alle facetten van de boot om te bepalen of de kwaliteit in orde is. Kijk daarbij onder andere naar het onderhoud. Hoe vaak heeft er onderhoud plaatsgevonden en wanneer? Is alles nu tiptop in orde of hebben bepaalde onderdelen van het jacht extra aandacht nodig? Door deze vragen te beantwoorden ben je al een stap verder.

Ook handig: het telefoonnummer van de eigenaar opslaan

Heb je een jacht van goede kwaliteit gevonden? Dan is het bijna tijd om te gaan varen. Maar wacht even: zet eerst het nummer van de verhuurder op je telefoon. Bij eventuele vragen en/problemen kun je hem of haar meteen bereiken. Natuurlijk heb je zelf ook een grote verantwoordelijkheid. Ga altijd goed verzekerd op pad en probeer alles over het jacht te leren wat er te leren valt. Maar je kunt nu eenmaal niet alles weten, dus schroom niet om vragen te stellen aan de eigenaar van het jacht.

Tot slot: reserveer het jacht in Friesland op tijd

Huren in populaire tijden brengt een risico met zich mee, namelijk dat je het jacht niet kunt huren. Dat zou jammer zijn! Reserveer daarom altijd op tijd. En wie weet vaar je binnenkort op de Friese meren op het jacht van jouw dromen!

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >