Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Waar je op moet letten bij het verkopen van een boot

boot verkopen

Waar je op moet letten bij het verkopen van een boot

Het verkopen van een boot kan zomaar een moeilijk proces zijn. Je moet natuurlijk de juiste prijs bepalen, weten welke doelgroep je moet bereiken en je moet ervoor zorgen dat ze jouw boot kopen en niet die van een ander! Dit kan allemaal nogal wat zijn en niet zo heel makkelijk allemaal. Daarom geven we je graag tips over hoe jij je boot het snelste en beste kan verkopen! 

Zorg dat de boot in goede staat is

Als je boot in goede staat is is het natuurlijk vanzelfsprekend dat deze ook makkelijker verkocht wordt. Hierbij moet je denken aan de lak en hoe schoon de boot is. Ook moet je kijken naar de motor en de technische eigenschappen en of die allemaal nog werken naar behoren. Dit zijn dingen waar standaard erg goed naar gekeken wordt dus hier moet je ook erg goed op letten. Kijk hierbij ook naar de kleur van de olie en check of de boot misschien rare geluiden maakt. Als je dit allemaal hebt nagelopen en alles is oke, kun je er vanuit gaan dat de boot in goede staat is en is die dus klaar voor verkoop. 

Schakel een jachtmakelaar in

Vaak is het erg moeilijk om de juiste doelgroep te bereiken als je je boot wilt verkopen. Gelukkig zijn er mensen die dit al weten en al vaker hebben gedaan. www.jachtmakelaardijkappers.nl is zon instantie die allerlei soort boten weet te verkopen. Van grote jachten tot kleine sloepjes. Ze kunnen het allemaal. Onthoud hierbij wel dat de jacht makelaar een percentage krijgt over het bedrag waarvoor de boot wordt verkocht. 

Zorg dat je alles vermeld

Het is net zoals bij een auto erg belangrijk dat je alles vermeld. Zo moet je denken aan bijvoorbeeld de onderhoudshistorie, eventuele schade die er ooit aan gemaakt is en de overige informatie zoals vanuit welk jaar de boot komt. Het is voor potentiële kopers namelijk erg fijn als dit vanaf moment 1 allemaal gelijk duidelijk is en ze er niet zelf achteraan moeten. Denk hieraan bij het te koop zetten van je boot want dit zal je enorm helpen.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >