Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Verblijven in een kleinschalig hotel: de voordelen op een rij

Verblijven in een kleinschalig hotel: de voordelen op een rij

Een vakantie plannen: vaak een stuk zwaarder dan gedacht. Zo veel keuzes om te maken en zoveel verschillende wensen om rekening mee te houden. Begin maar eens met het kiezen van het perfecte hotel. All-inclusive, bed and breakfast, aparthotels: hoe moet je in hemelsnaam gaan kiezen tussen al deze opties? Geen zorgen! Deze blog is al een stap in de goede richting! Wij delen de voordelen van een kleinschalig hotel, dan zie jij gelijk of dit past bij jou of misschien toch niet! 

De eindeloze zoektocht 

Daar zit je dan, je dacht even een zonvakantie boeken en we kunnen gaan. Maar dan word je overspoeld door mogelijkheden qua hotels. Voor elke bestemming kun je kiezen uit tientallen hotels en je ziet door de bomen het bos niet meer. Je denkt dat een kleinschalig hotel wel leuk is, maar je weet niet of je niet liever de luxe hebt van een all-inclusive resort. Wat zijn nou de voordelen van een kleinschalig hotel? 

Rust en privacy

Het eerste voordeel van een kleinschalig hotel is de rust. Kleinschalig betekent minder gasten en minder gasten betekent minder drukte. Als je houdt van rust, stilte en ontspanning dan is een kleinschalig hotel the way to go! Hier kun je echt even afschakelen en genieten van een intieme sfeer zonder al die drukte om je heen. 

Persoonlijke service

Wat ook fijn is aan een kleinschalig hotel is dat er minder gasten zijn, waardoor de medewerkers vaak meer aandacht hebben voor elke gast. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld op zoek bent naar leuke activiteiten of veel waarde hecht aan goede en persoonlijke service. Dat kan soms tegenvallen in grotere hotels. 

Lokale ervaring

Als je kiest voor een kleinschalig hotel dan krijg je vaak direct contact met de lokale eigenaars, die met veel liefde, kennis en ervaring hun eigen hotel runnen. Ze kennen de omgeving natuurlijk uit hun duimpje en ze delen graag informatie over de mooiste plekken. Dit geeft je toch een stuk meer verbinding met de plek waar je bent. Ook dat is een pluspunt. 

Wat voor reis ga je maken?

Denk ook na over het type reis dat je gaat maken. Ga je voor een stedentrip? Dan is het minder logisch om voor all-inclusive te gaan aangezien je toch veel op pad bent om te verkennen. Dan is een kleinschalig hotel misschien wel de perfecte manier om de stad beter te leren kennen en lekker te ontspannen na een druk dagje sightseeing. 

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-julieaagaard-1368502
Unieke reisbestemmingen in juni: waar moet je heen?
Zin in vakantie? Waar wacht je nog op! Juni is dé maand om nog even een tripje te maken voordat de zomerse...
Lees verder >
pexels-vince-13466530
Zwemmen met uitzicht: de mooiste infinity pools in Europa
Op vakantie is er natuurlijk niets lekkerder dan een dagje aan het zwembad. Lekker zonnen met een goed...
Lees verder >