Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Unieke reistip in eigen land: Elburg!

Elburg

Unieke reistip in eigen land: Elburg!

Voor een prachtige reis hoef je helemaal niet ver weg. Want Nederland heeft namelijk ook erg veel moois te bieden. Een van deze unieke plekken waar we je graag meer over willen vertellen is het oude Hanzestadje Elburg. Hier moet je zeker eens een trip naar toe maken, want het is de moeite meer dan waard!

Monumenten

Met maar liefst 294 rijksmonumenten op een vierkante kilometer, heeft Elburg de grootste monumentendichtheid van Nederland. Genoeg te zien dus in het bijna 800 jaar oude Hanzestandje. In de zomermaanden kun je veel monumenten bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de Vischpoort, breng een bezoek aan het muurhuisje of beklim een toren. Tijdens een stadswandeling kun je veel de prachtige monumenten van dichtbij bekijken. 

Musea

En wat dacht je van de vele musea in Elburg. Er is voor ieder wat wils. Van een joods museum tot een visafslag. Ook bijzonder zijn het Bottermuseum, het Nationaal Historisch Orgelmuseum en het Nederlands Artillerie Museum. 

Keitjesstoepen

Tijdens een wandeling door de prachtige, oude binnenstad zal je ze zeker tegenkomen. De keitjesstoepen. Het zijn stoepen met talloze witte en zwarte keitjes zoals de naam al doet vermoeden. Het is kenmerkend voor het stadje en geeft de straten een karakteristieke uitstraling. Bij sommige huizen zie je in de stoepen met witte keitjes dat er met zwarte keitjes figureren zijn ingelegd. De stoepen worden beschermd door Monumentenzorg.

De omgeving

Of je nou te voet, op de fiets of op een boot kennismaakt met Elburg, de omgeving is prachtig! Elburg grenst aan de Veluwe en wordt omringd door natuur en water. Veel groene en natuurlijke plekken maken het een prachtige bestemming voor een heerlijk, ontspannen week(end). Het beginpunt voor mooie fietstochten, wandelingen en vaartochten. Ook zijn er diverse restaurants waar je heerlijk uit eten in Elburg kunt.

In de buurt zijn ook diverse natuurgebieden te verkennen waaronder Zandverstuiving De Zoom (De Haere) in ’t Harde. Een zandverstuiving is een open plek in de heide waar geen begroeiing is en waar het zand door wind en regen verstoven wordt. Een prachtig gebied om te wandelen of langs te fietsen. Achter de zandverstuiving is de Doornspijkse Heide te vinden. Ook weer zo’n bijzonder en mooi natuurgebied!

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >