Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Topcamperverhuur.nl – Een unieke vakantie met een camper

Topcamperverhuur.nl – Een unieke vakantie met een camper

Dat de caravan geliefd is in Nederland weten we maar inmiddels is de camper bezig met een inhaalslag. Niet alleen de verkoop van campers stijgt, ook de verhuur. Een vakantie met een camper is het symbool van de vrijheid van komen en gaan. Het kampeermiddel bij uitstek om een land, gebied of streek mee te verkennen. Bevalt die ene plek toch niet zo goed als je gedacht had? Stap in en ga op zoek naar nieuwe horizonten en avonturen. Follow the sun!

Kan ik met een camper rijden?
Het besturen van een groot voertuig is in het begin natuurlijk best even wennen. Maar het is gemakkelijker dan je denkt en met wat oefening heb je het zo onder de knie. Vaak is een rijbewijs B voldoende.

Waar mag ik staan?
Het liefst zoek je natuurlijk de mooiste plekjes om met je camper te gaan staan. Helaas is in het wild kamperen in veel Europese landen niet toegestaan, ook in Nederland niet. In ons land mag je alleen in een camper slapen op speciale camperplaatsen. Daar zitten een aantal prachtige plekjes tussen. In Groningen direct achter de waddendijk, op de Utrechtse Heuvelrug of aan de oevers van het IJsselmeer.

Recht om te zwerven
Er zijn landen in Europa waar in het wild kamperen wel mag. In de meeste noordelijke landen bestaat ‘het recht om te zwerven’. Je mag daar niet alleen bijna overal wandelen maar ook met je camper parkeren. Ook in bepaalde delen van Zwitserland is wildkamperen boven de boomgrens toegestaan.

Camper huren
Een eigen camper garandeert natuurlijk de maximale vrijheid maar daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Huren is vaak een betere optie. Zeker als je een beginner bent. Vanaf zo’n 300 euro per week kun je al een camper huren. Een voorwaarde voor huren is vaak wel dat je minstens drie jaar een rijbewijs moet hebben. Voor meer informatie, zie www.topcamperverhuur.nl.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >