Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Tips om te overnachten langs de snelweg

Tips om te overnachten langs de snelweg

Wanneer je op vakantie gaat met de auto, dan is dit vaak een hele onderneming. Tassen worden gepakt, de dakkoffer wordt bevestigd en de laatste checks zoals het meten van de bandenspanning wordt gedaan. Wanneer je eenmaal klaar bent om te gaan, weet je in ieder geval dat je de komende uren lekker aan het rijden bent. Toch is het verstandig, dat vooral wanneer je een flink eind moet, je tijdig een tussenstop inlast. We hebben het dan niet over de koffiepauze langs de kant van de weg, maar een overnachting langs de snelweg. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de rest. Een eind rijden is namelijk ontzettend vermoeiend. Door tussentijds een hotelovernachting te boeken, zal je een stuk uitgerusten op de plek van bestemming aankomen. Tips voor een goed hotel, die vind je hier.

Hoeveel wil je uitgeven?

De kosten voor een overnachting is één van de hotels langs de snelweg, zijn vaak niet mals. Als we gaan kijken naar wat je krijgt, staat dit vaak niet helemaal in verhouding met wat je betaald. Zo is een vrij eenvoudige kamer vaak al snel toch minimaal 100 euro. Stel je bent met een twee kinderen, dan dien je al snel twee kamers te boeken. Komt er eventueel nog een ontbijtje en wat extra kosten bij en je zit al snel op een euro of 300. Uiteraard is het natuurlijk wel fijn, dat je even tot rust kunt komen en na een lange rit de beentjes kunt strekken. Maar of dit het geld waard is, dat is natuurlijk volledig aan jezelf. We kunnen het ons ook heel goed voorstellen, dat je die laatste paar honderd kilometer direct even doortrekt. Dan kun je bijkomen op de plaats van bestemming.

Locatie

Ga je met de auto naar Italië, dan is het aannemelijk dat je niet in één keer doorrijdt. Uiteraard zijn er mensen die dit wel doen, maar of het verstandig is, dat is een andere discussie. Door te overnachten, zorg je dat je de volgende dag goed uitgerust verder kunt rijden en weet je zeker dat je veilig en uitgerust op de plaats van bestemming aankomt. Het is dus aan te raden via tussenstop.com een hotel te boeken, zodat je zeker weet dat je gegarandeerd plek hebt. Doe je dit niet, dan is de kans vooral in het hoogseizoen dat je geen hotelkamer meer kunt krijgen of een torenhoge prijs moet betalen.

Extra tips

Je auto krijgt gedurende een reis natuurlijk flink wat te verduren. Naast het verbruik van brandstof, zullen ook andere vloeistoffen gedurende deze reis langzaam opraken. Zo is het verbruik van olie doorgaans een stuk hoger, maar ook de ruitenvloeistof indien het bijvoorbeeld regent. Zorg er voor dat je dit nooit bij een tankstation of garage in het buitenland laat bijvullen. De kans dat jij de hoofdprijs betaald is namelijk aanzienlijk. Je kunt beter zelf een extra fles of jerrycan meenemen, zodat de kosten beperkt blijven.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >