Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Single reizen – sluit je aan bij een groep!

Single reizen – sluit je aan bij een groep!

Single reizen zijn een perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen en samen een land of regio te ontdekken. Doordat het overgrote deel van de reizigers individueel een reis boekt, heeft iedereen er zin in om nieuwe mensen te leren kennen.

Een singlereis is nadrukkelijk geen datingreis, maar vooral een manier om de reis te doen die je zelf uitkiest, zonder rekening te hoeven houden met plannen van vrienden. Je komt terecht in een groep mensen die allemaal bewust dezelfde reis hebben gekozen. Als je een rondreis Noorwegen boekt bijvoorbeeld, kun je er van uitgaan dat iedereen houdt van natuur en wandelen.

Bij andere reizen, zoals een rondreis Costa Rica of Bali, weet je dat iedereen die meereist zowel dingen wil zien als dingen wil ondernemen, maar ook rustig een avondje uit wil.

Alleen op groepsreis spannend? Zeker!

Reizen met mensen die je vooraf niet kent is spannend. Je weet nooit helemaal wat je kunt verwachten en wie er meereizen. Toch valt dat in de praktijk eigenlijk altijd mee. Doordat het grootste deel alleen reist, staat iedereen ervoor open om met elkaar in contact te komen. Vooraf kennismaken kan ook altijd.

Het moment dat je elkaar voor het eerst ontmoet is altijd een beetje spannend. Als je een paar uur verder bent is de situatie echter al heel anders. Dan is het ijs gebroken en leer je je reisgenoten langzaam maar zeker kennen.

Belangrijkste voordelen van een georganiseerde single reis:

  1. Je hoeft bijna niks meer zelf te regelen. Je reisorganisatie boekt vluchten, hotels en activiteiten. Jij regelt alleen je eigen paspoort of ID-kaart en leest door of er nog andere dingen geregeld moeten worden zoals een visum.
  2. Je leert nieuwe mensen kennen. Bij de meeste groepen geldt dat er al snel een hele fijne sfeer ontstaat met een hoop energie.
  3. Reizen met anderen is veilig en je hebt altijd wel iemand om iets mee te ondernemen. Zin om nog wat te drinken ‘s avonds? Even vragen of iemand zin heeft! Zin om een spelletje te doen? Altijd wel iemand die meedoet. Enzovoorts.
  4. Garanties tegen faillissement. Boek je zelf een los ticket of boek je een hotel? En kan je reis niet doorgaan opeens of gaat de luchtvaartmaatschappij failliet? Bij een zogenoemde pakketreis ben je hiertegen verzekerd. Als je reisorganisatie failliet gaat krijg je dus altijd je geld terug. Wel zo’n prettig idee toch?
  5. Je reisorganisatie kent de beste plekken om te bezoeken. Door samenwerkingen en ervaring kan een reisorganisatie je behalve highlights ook bijzondere plekken laten zien die je zelf misschien nooit had bezocht.

Er zijn natuurlijk ook nadelen bij single reizen. Het hangt een beetje van je persoonlijkheid af of een singlereis geschikt voor je is. Voor sommige mensen is het niet fijn als ze minder vrijheid hebben. In een groep moet je je toch altijd een beetje aanpassen natuurlijk. Als je gewend bent zelfstandig te reizen en te backpacken, is een groepsreis wel even aanpassen. Toch vinden reizigers het over het algemeen heerlijk om met een wat grotere groep op pad te gaan. Geen gedoe, altijd aanspraak en altijd wel iemand met wie het klikt.

Populaire bestemmingen voor single reizigers

Nederlanders reizen volop en komen eigenlijk overal. Je zult Nederlanders dan ook op de gekste plekken tegenkomen. Toch zijn er een aantal bestemmingen die altijd populair zijn onder reizigers. We hebben een klein lijstje met populaire single reis bestemmingen gemaakt:

  1. Costa Rica – een land dat nooit teleurstelt en een unieke mix van avontuur, natuur, zon en zee biedt. De diversiteit van de dieren en planten maakt Costa Rica een reisbestemming die bij bijna iedereen past.
  2. Bali – paradijs, topbestemming en de reisbestemming waar iedereen wel een keer heen wil. Niet voor niets een enorm populaire bestemming voor singles. Westers, maar toch echt Aziatisch, met een eigen cultuur, prachtige natuur en indrukwekkend mooie stranden.
  3. Kroatië – een stuk dichter bij huis en daardoor ook een stuk betaalbaarder, geen vlucht van 13 of 14 uur en een prachtig afwisselend land met een heerlijk zonnig klimaat, helderblauw water en met enorm veel mogelijkheden om dingen te ondernemen.
  4. Griekenland – populair vakantieland natuurlijk! Maar ook voor singles een topbestemming die zo divers is als wat en elke keer weer verrast in positieve zin.
  5. Ierland rondreizen – een minder zonnige, maar fantastische reisbestemming voor liefhebbers van wandelen, cultuur en gezelligheid. Een single reis die altijd populair is en nooit voor ontevreden gezichten zorgt. Ierland is een land om verliefd op te worden!

Is alleen reizen eng?

Zeker weten! Je aansluiten bij een groep, zelfs met leeftijdsgenoten, is gewoon spannend. Je moet er even doorheen, maar leert alleen maar mensen kennen die precies dezelfde keus als jij gemaakt hebben. Maak je dus vooral niet te druk, maar richt je op je vakantie en waar je naar uitkijkt. Zorg ook dat je een beetje vooronderzoek doet. Kijk wat je wilt zien en lees je in op je bestemming. Zorg dat je weet wat de mooie plekken zijn en ga vooral ook zelf wat ondernemen.

Zorg er ook voor dat je af en toe even een momentje voor jezelf pakt. Wel zo handig, want met zo’n singlereis zit je toch aardig op elkaars lip de hele dag. Wissel dus de momenten dat je met de hele groep bent af met wat kleinere groepjes of maak zelf eens een strandwandeling of lees een goed boek.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >