Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Reizen met een budget: verken Europa zonder je portemonnee te legen

Reizen met een budget: verken Europa zonder je portemonnee te legen

Op reis gaan is heerlijk, het is de perfecte manier om jezelf te ontwikkelen en om eens even volledig tot rust te komen. Het geeft je wat afwisseling van de dagelijkse sleur en het geeft je inspiratie en energie om jezelf en je leven te beteren. Maar het kan ook best prijzig zijn en niet elke reiziger kan het betalen om regelmatig een tripje te maken. Gelukkig zijn er heel wat slimme manieren om reizen betaalbaar te maken, reizen op een budget is lang niet zo moeilijk als je denkt. Op zoek naar budgetreizen in Europa? Lees dan maar snel verder! 

Werk slimmer, niet harder

Je kent vast wel die persoon die altijd op reis is, waarvan iedereen denkt: hoe doet ‘ie het toch? Dat kun jij zijn! Met de juiste aanpak is reizen toegankelijk. Begin al eens met het zoeken naar vakantie aanbiedingen. Aanbieders van reizen zien het liefste al hun plekken gevuld en als dit niet loopt zoals gedacht, dan willen ze nog weleens een korting geven. Door hiernaar te zoeken, kun je een leuke zakcent besparen. Kijk ook eens verder dan de standaard bestemmingen, de wereld is zo groot en er zijn veel meer mooie plekken dan je denkt. Door buiten de gebaande paden te reizen, kun je profiteren van onbekende bestemmingen met lagere prijzen. Porto, Boedapest en Krakau zijn prachtige bestemmingen voor budgetreizen in Europa. 

Kies de juiste tijd 

Als je niet gebonden bent aan schoolvakanties heb je al een streepje voor op de meeste reizigers. Reizen buiten het hoogseizoen kan ontzettend veel schelen. Niet alleen voor de kosten van vliegtickets, maar ook accommodaties en de prijzen in het land van bestemming liggen een stuk lager. Wil je een vakantie boeken? Kijk naar de periode waarin de prijzen laag liggen, dit kan echt flink schelen. Nog een voordeel: je hebt geen last van extreme drukte en je kunt veel meer zien van de lokale cultuur en mensen. Een win-win situatie eigenlijk! 

Budgetvriendelijke accommodaties

Als je wilt reizen op een budget is een vijfsterrenhotel misschien niet de place-to-be. Je kan dan beter op zoek gaan naar hostels, pensions of AirBnB’s. De prijzen hiervan liggen vaak een stuk lager dan hotels. De meeste bestemmingen in Europa hebben genoeg van zo’n budgetvriendelijke verblijfsplekken. Daarnaast zijn dit ook geweldige plekken om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk, nieuwe vrienden maken op reis maakt de ervaring alleen nog maar leuker. 

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >