Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Op vakantie met de camper: welke handige spullen neem je mee?

camper

Op vakantie met de camper: welke handige spullen neem je mee?

Camperen, voor velen is het iets waar ze mooie jeugdherinneringen aan hebben en misschien zelfs een activiteit waar ze zich van tijd tot tijd nog wel eens mee bezighouden. Voor mij geldt dat ook. Deze lente heb ik nog eens kunnen kamperen maar, in veel luxere toestanden dan vroeger. Ik was namelijk deze lente met de camper op vakantie met mijn beste vrienden. We zijn door West-Europa heen getrokken met de camper en we zijn allemaal met een van de beste ervaringen van ons leven weer terug thuis aangekomen.

Roadtrip

Voordat de zomer begon hadden mijn vrienden en ik het idee om te gaan kamperen. Vele wilde niet gaan kamperen want ze vonden dat te veel gedoe. Vervolgens stelde iemand voor om dan zijn vaders camper te lenen. Eerst zag het er naar uit dat we de camper niet eens mochten lenen maar na een tijdje stemde de vader toch toe. Na veel discussie tussen mij en mijn vrienden hadde wij uiteindelijk besloten hadden om er meteen een roadtrip met de camper van te maken.

Met veel goede verwachtingen en een goede sfeer gingen we die week de benodigdheden halen voor onze roadtrip in een kampeerwinkel. We hadden de kosten van de benodigdheden gedeelt en gingen nu verder op de volgende stap van de uitvoering van onze roadtrip; de bestemmingen.

We hadden besloten dat we graag niet alleen op de heenweg naar steden toe gingen maar, ook op de terugweg. Wij hadden onze roadtrip dus in een maffe cirkel gepland. 

Bestemmingen

Mijn vrienden en ik wilde graag alleen binnen Europa reizen. Na een tijdje hadden wij gezamenlijk besloten om als hoofdbestemmingen te nemen: Aken, Brussel, Parijs, Nimes, Barcelona, Lyon, Florence, Milaan, Luxemburg, Bern en Keulen. Wij hadden allemaal een rijbewijs dus rijden deden we om en om en de benzinekosten werden ook tussen ons verdeeld. De ritten waren gezellig, soms vermoeiend en soms langdradig, maar we hebben er altijd het beste van gemaakt. En met een of ander geluk hebben wij de hele rit maar een keer stil gestaan. Gelukkig hadden we toen alleen een lege band.

Toen we uiteindelijk thuis aankwamen vonden wij het vreemd om weer allemaal terug naar ons eigen huis te gaan. De roadtrip was dus een groot succes vonden we. Iedereen had na afloop nog nooit zo een fantastische vakantie gehad en iedereen wilde het graag nog eens doen de komende zomervakantie of het jaar erna.

Wat wij het meest leuke vonden aan deze ervaring was dat we alle culturele stukken hebben kunnen bekijken die we onderweg tegenkwamen. We hebben ook altijd samen tot diep in de nacht op onze campingstoelen gepraat en gelachen met een kampvuurtje erbij en iedere avond gezamenlijk rond de barbeque gegeten. Verder hebben we ons altijd de tijd kunnen nemen; onderweg of bij de bestemming en was het ook erg fijn dat we zelf konden bepalen hoe duur we deze roadtrip gingen maken.

Wij zien dit dus als een echte grote aanrader als je met de camper op vakantie kunt gaan, maar ook zonder camper lijkt het ons erg leuk om eens te ervaren!

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >