Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Je eigen vakantieplek? Dit zijn de opties

Je eigen vakantieplek? Dit zijn de opties

Iedereen houdt van vakantie, het liefst heb je natuurlijk alleen maar vakantie. Hoe leuk is het dan ook om je eigen plekje te hebben waar jij je in kan terugtrekken wanneer je ook wilt, een klein beetje alsof je altijd vakantie kan vieren. Even helemaal tot rust komen op jouw eigen plekje, een plek die jij zelf hebt gekozen en waar je je dus helemaal kan terugtrekken. Een tas met de nodige spullen en je kan op pad, het is eigenlijk een soort van tweede huis, even van het echte leven ontsnappen om tot jezelf te komen. Met een eigen vakantieplek hoef je ook niet gelijk 4 weken op pad om alles uit je unieke vakantie te halen, je kan namelijk zo lang en zo kort gaan als jij wilt, de plek is van jou en blijft bestaan tot je het zelf natuurlijk niet meer wilt, maar wat zijn de beste opties voor een eigen vakantieplek?

Chalet

Als je echt een plek voor jezelf wilt hebben dan is een chalet de beste optie voor jou. Een chalet biedt meerdere mogelijkheden om echt een plek van jezelf te creëren, je kan het bijna een echt huis noemen. Een chalet kopen is een investering, het is een plek waar jij je het hele jaar kan terugtrekken. Je zou kunnen denken dat een chalet alleen gebruikt kan worden in de zomer maar de meeste chalets zijn nu ook gewoon te gebruiken in de winter omdat deze verwarmd zijn! Ideaal dus als je er ook op uit wilt gaan in de wintermaanden. Vaak staan deze huisjes op vakantieparken en geven zij tijdelijk onderdak, langer als je er natuurlijk een zelf koopt. Omdat jij zelf de chalet koopt is er altijd woonruimte beschikbaar, maar kan je het ook onderverhuren wanneer je het niet gebruikt. Een chalet biedt kwaliteit en betrouwbaarheid, u weet wat u kunt verwachten en kan het zo inrichten naar u eigen wens.

Stacaravan

Een andere optie is een stacaravan kopen, bij een stacaravan heb je alles in de buurt. Een soort mini huisje met alle nodige dingen in handbereik. Naast dat je een eigen plekje hebt betekend het dus ook dat je alles kan laten liggen, want de caravan is toch van jou. Hierdoor hoef je niet te sjouwen en kan ej dus onverwachts een weekendje weg zonder te denken aan alle spullen die je mee moet nemen. Bij een stacaravan heb je een eigen wc en badkamer, dus zelfs al sta je op de camping heb je een eigen plekje zonder al het gedoe om te douchen op de camping. Een voordeel aan een stacaravan net zoals een chalet is dat je niet vastzit aan een reservering, je kan gaan wanneer je wilt en je kan thuisblijven als je geen zin hebt.

Verschil

Het verschil tussen de twee is dat een chalet wel wat duurder kan zijn dan een stacaravan het is natuurlijk maar hoe duur je het zelf maakt. Maar voor een redelijke prijs heb je vaak een mooi en ruime stacaravan of chalet. Misschien dat je het dan even moet aanpassen op jouw smaak maar wanneer dat klaar is kan je erin en heb jij een leuk vast vakantieplekje. Het grootste verschil tussen de twee is de leefcomfort, stacaravans zijn vaak beperkt aanpasbaar omdat ze in massaproductie worden gemaakt.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >