Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Geniet van de natuurlijke omgeving van Dwingeloo

Geniet van de natuurlijke omgeving van Dwingeloo

Tijd voor een rustig weekendje weg

Last van het stressvolle leven waar je dagelijks mee te maken hebt? Als u op zoek bent naar een plek om de drukte van het stadsleven te ontvluchten, hoeft u niet verder te zoeken dan Drenthe. Deze provincie staat bekend om haar pittoreske dorpjes en prachtige natuurparken. Of u nu wilt ontspannen in de rust of de natuur wilt verkennen, Drenthe heeft iedereen iets te bieden. Drenthe is een provincie in het noordoosten van Nederland. Het staat bekend om zijn pittoreske dorpjes en prachtige natuurparken. Als u tijdens uw vakantie actief wilt zijn, zijn er in de omgeving tal van wandelroutes die u door de mooiste landschappen van de provincie voeren.

Grootste natte heidegebied van West-Europa

Het Dwingelderveld spant de kroon van het grootste natte heidegebied van West- Europa, aangewezen als Natura-2000 gebied, zit vol interessante bezienswaardigheden en geluiden. Hier, op de natste delen, groeit de heide bijzonder goed en bloeit al in juli. Helaas is deze heidesoort in gevaar omdat vernieuwing niet gebruikelijk is. Vroeger ploegden de boeren het land om, zodat er steeds nieuwe heide bovenop de omgeploegde grond groeide. Lange tijd gebeurde dat niet meer, zodat er te veel grassen groeiden. Nu zorgen beheerders van het gebied er weer voor dat er geploegd wordt, met machines dit keer.

Wandelen in en rondom Dwingeloo

Wandelen in Dwingeloo is een geweldige manier om naar buiten te gaan en de wereld om je heen te verkennen. Er zijn veel verschillende wandelroutes die voor elk wat wils bieden, ongeacht je ervaring of conditie. Of u nu op zoek bent naar een uitdagende wandeling die de hele dag duurt of een gemakkelijke wandeling door het park, er is een pad dat op u wacht. Zo zijn er veel verschillende paden die door bossen, door unieke heide en langs rivieren en kanalen slingeren.

Gevogelte van Dwingelderveld

Als u op de Rijksweg een ruim halve meter vogel ziet zitten op een paal, is het waarschijnlijk een buizerd. Deze is veel te zien in dit gebied. Andere vogels die in het gebied voorkomen zijn de sperwer, havik, boomvalk, torenvalk en wespendief. In de winter zijn ook de blauwe kiekendief, smelleken, slechtvalk en ruigpootbuizerd regelmatig in het gebied te zien. En natuurlijk: de kraanvogel!

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >