Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Familiereis Zuid Afrika, een droomreis voor het hele gezin

familiereis zuid afrika

Familiereis Zuid Afrika, een droomreis voor het hele gezin

Wil je met je met je gezin eens wat anders dan twee weken naar de camping in Zeeland, plan dan een familiereis Zuid Afrika. Zuid Afrika heeft alles wat je je maar kunt wensen van een vakantiebestemming, voor jong en oud. Zo kun je de zogenaamde gamedrives, oftewel wild-ritten meemaken. Een gamedrive is een autorit door de wildernis onder begeleiding van een ervaren ranger. Zie het als een soort safari voor het hele gezin! Ook een verblijf in Swaziland is een absolute aanrader. Dit park kun je met je kinderen bijvoorbeeld op je fiets ontdekken. Daar waar de meeste mensen Zuid Afrika vooral associëren met het Krugerpark, is Swaziland wat minder bekend. Voor een complete familiereis Zuid Afrika, mag een bezoek aan Swaziland echter niet ontbreken. 

Bezoek het fantastische Krugerpark

Een bezoek aan het enorme en majestueuze Krugerpark is voor velen de eerste activiteit tijdens de familiereis Zuid Afrika. Het misschien wel beroemdste wildlife-park ter wereld staat bekend om haar grote variëteit aan wilde dieren, planten en uitgestrekte savannes. Als je wilde dieren in hun natuurlijke habitat wil spotten met je gezin, dan is dit de place to be in Zuid Afrika. Je vindt er de legendarische Big Five, maar ook schitterende landschappen en tropische wouden. Je kunt overnachten in luxe of meer eenvoudige accommodaties, waar genoeg te doen is voor jong en oud. En belangrijk om te weten: het Krugerpark is open voor iedereen en je mag er zelf doorheen rijden. Met een beetje geluk komen jullie leeuwen, nijlpaarden, olifanten, buffels, gnoes, zebra’s, struisvogels en luipaarden tegen. En dat allemaal op één dag. Bezorg je gezin daarom een onvergetelijke ervaring en ontdek het Krugerpark. 

Vanuit Zuid Afrika naar Swaziland

Als je na het Krugerpark nog niet genoeg wildlife hebt gezien, is het een prima idee om het Hlane National Park of Mkhaya Game Reserve in Swaziland te bezoeken. Deze zijn een stuk kleiner dan het immense Krugerpark, waardoor de kans op het spotten van de Big Five zelfs nog wat groter is. In het Mkhaya park vind je meer zwarte neushoorns dan waar ook ter wereld. In Swaziland kun je bergbeklimmen, raften en genieten van de prachtige en weidse natuur. En zijn je kinderen nog wat kleiner, bezoek dan de vele bijenkorfhuisjes in het dorp Mantenga. Dans met zijn allen mee met de traditionele bewoners van Swaziland en maak kennis met de lokale gebruiken en tradities. Een familiereis Zuid Afrika is niet compleet zonder een bezoekje aan het prachtige Swaziland.  

Familiereis Zuid Afrika voor jong en oud

Als je een familiereis Zuid Afrika met kinderen maakt, dan is er meer dan genoeg te zien en te doen voor iedereen. Willen jullie wat actiever bezig zijn? Ga dan raften, mountainbiken of paardrijden. En willen jullie het wat rustiger aan doen, dan kunnen jullie nijlpaarden spotten of lekker relaxen aan het strand. Dit fantastische land biedt alles wat je je maar kunt wensen van een vakantiebestemming. Kortom: twijfel niet langer en plan vandaag nog met Travelnauts een droomvakantie voor het hele gezin naar Zuid Afrika!

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >