Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

Dit moet je weten voor je op vakantie gaat met de auto

auto vakantie

Dit moet je weten voor je op vakantie gaat met de auto

Op vakantie gaan met de auto kan erg leuk en avontuurlijk zijn. Maar het kan ook erg spannend zijn. Je bent namelijk helemaal op jezelf (en je reisgezelschap) aangewezen. Om je een stapje op weg te helpen en ervoor te zorgen dat je helemaal voorbereid op pad kunt gaan, zetten we hier voor jou op een rijtje wat je allemaal moet weten.

Zorg voor een goede autoverzekering

Het spreekt voor zich dat je je auto goed moet verzekeren voordat je op vakantie gaat. Ook al ben je misschien wel overtuigd van je eigen rij skills, kun je er evengoed niet zeker van zijn dat een ander zijn skills net zo goed onder de knie heeft. Daarom is het gewoon sterk aan te raden een goede autoverzekering af te sluiten. Heb je geen flauw idee wat de opties zijn, dan is het handig om eerst even autoverzekeringen te vergelijken. Daarna kun je met een gerust hart op pad met de auto.

Geef je auto een goede technische check

Het klinkt logisch, maar het zal je verbazen hoeveel mensen hun auto geen grondige check geven voor ze vertrekken. Check bijvoorbeeld even hoe je bandenspanning en bandenprofiel ervoor staan. Als je bandenspanning te laag is verbruik je veel meer brandstof dan nodig is. En als ze te hard zijn heb je weer last van weinig grip. Daarnaast is het zeer belangrijk dat je het oliepeil controleert. Een auto kan nou eenmaal niet zonder olie. Om te voorkomen dat je motor oververhit raakt, is het belangrijk dat er voldoende koelvloeistof in het reservoir zit. Check tot slot nog even de autolampen en de ruitenwisservloeistof. Raakt deze op terwijl je op vakantie bent? Een drupje afwassop met water doet wonderen en scheelt een hoop geld. Vergeet niet dat dit een noodoplossing is en dat het wel verstandig is om daarna weer de juiste koelvloeistof te kopen die voor auto’s bedoeld is. 

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >