Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

De ultieme reisroute voor een rondreis door Japan

De ultieme reisroute voor een rondreis door Japan

Een rondreis Japan biedt een mix van oud en nieuw, waarbij elke stad zijn eigen unieke charmes heeft. Voor velen start de reis in Tokyo, de hypermoderne hoofdstad, maar de route voert verder langs oude tempels, rustige landschappen en bruisende stadsdelen. Reizen door Japan is makkelijk dankzij het efficiënte openbaar vervoernetwerk, inclusief de wereldberoemde Shinkansen hogesnelheidstreinen. Voor een authentieke ervaring kun je overnachten in een ryokan, een traditioneel Japans gasthuis. Elk seizoen heeft zijn eigen aantrekkingskracht, van de kersenbloesems in de lente tot de herfstkleuren in november. 

Beginnen in Tokyo

Tokyo is een stad waar je eindeloos kunt verkennen. Je vindt er de bekende Shibuya Crossing, een zee van mensen die in harmonie de straat oversteken, en de historische Sensoji-tempel in Asakusa. In de wijk Akihabara kunnen technologie- en animefans hun hart ophalen met talloze winkels en cafés. Tokyo biedt ook veel groene ruimtes zoals de keizerlijke tuinen en Yoyogi Park, perfect voor een ontspannen middag. Het eten in Tokyo is een hoogtepunt op zich. Je kunt er alles eten, van sushi van wereldklasse tot streetfood zoals takoyaki. Tokyo is ook het perfecte startpunt voor dagtrips naar nabijgelegen steden zoals Yokohama of de historische stad Kamakura.

Reis naar Kyoto

Na de drukte van Tokyo is Kyoto een welkome verandering van tempo. De stad is het culturele hart van Japan, bekend om zijn klassieke boeddhistische tempels, majestueuze paleizen en traditionele houten huizen. Je kunt er wandelen door de Arashiyama Bamboebos of de Fushimi Inari-taisha beklimmen, bekend om zijn duizenden torii-poorten. Kyoto is ook een uitstekende plek om traditionele Japanse kunsten zoals de theeceremonie of ikebana bloemschikken te ervaren. Van Verre Reizen kan speciale tours regelen die je de verborgen parels van Kyoto laten zien.

Verken Osaka

Osaka staat bekend om zijn levendige atmosfeer en vriendelijke inwoners. De stad is beroemd om zijn culinaire scene, met als hoogtepunt de Dotonbori-straat waar je kunt genieten van lokale lekkernijen zoals okonomiyaki en takoyaki. Osaka heeft een jongere vibe dan Tokyo en is minder formeel, wat het een leuke afwisseling maakt tijdens je reis. Je kunt Universal Studios Japan bezoeken voor een dag vol entertainment of het historische kasteel van Osaka verkennen. De stad biedt een mix van urban energie en cultureel erfgoed, waardoor het een niet te missen stop is op elke reisroute door Japan.

Ontdek Nara

Dichtbij Kyoto ligt de stad Nara, die ooit de hoofdstad van Japan was. De stad is beroemd om zijn indrukwekkende Grote Boeddha in de Todai-ji tempel, een van de grootste bronzen beelden in Japan. Nara is ook bekend om zijn vriendelijke herten die vrij rondlopen in het park en die je kunt voeren met speciale hertencrackers. Nara biedt een rustige afwisseling van de grote steden en is rijk aan geschiedenis. Hier kun je een dag spenderen aan het verkennen van serene tempels en uitgestrekte parken die je een blik gunnen in het Japan van eeuwen geleden.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-anastasia-sotchenko-76949112-8656377
Verblijven in een kleinschalig hotel: de voordelen op een rij
Een vakantie plannen: vaak een stuk zwaarder dan gedacht. Zo veel keuzes om te maken en zoveel verschillende...
Lees verder >
pexels-julieaagaard-1368502
Unieke reisbestemmingen in juni: waar moet je heen?
Zin in vakantie? Waar wacht je nog op! Juni is dé maand om nog even een tripje te maken voordat de zomerse...
Lees verder >