Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

De beste manieren om het mooie Kroatië te ontdekken

De beste manieren om het mooie Kroatië te ontdekken

Kroatië is een prachtige bestemming voor een zomervakantie. Helder water, gezellige dorpjes en leuke festivals maken het een populair vakantieland onder Nederlanders. Je kan genieten van een mooie omgeving en lekker weer. De beste manier om het land te verkennen is een zeilvakantie. Je vaart rond dit prachtige land en komt de mooiste plekjes te zien!

Zeilvakanties in Kroatië 

Er zijn natuurlijk regels verbonden aan zelf zeilen in Kroatië. Schippers die zeilboten langer dan 3 meter hebben moeten een vaarbewijs II bezitten. Daarnaast moet je voor je gaat zeilen een vaarvignet kopen dat laat zien dat je belasting betaald hebt voor de wateren waar je op vaart. Dit vignet is in de meeste wateren van Kroatië verplicht.  

Tijdens je zeilreis in Kroatië is het verboden om alcohol te nuttigen. Het land is erg streng als het om alcohol en varen gaat. Ook bij het varen zelf zijn de havenmeesters erg streng. Je hebt bijvoorbeeld een verzekeringsbewijs nodig, een lijst van passagiers, paspoorten en vaarbewijzen. Sommige havenmeesters vragen zelfs extra geld voor de diensten.

Het klinkt natuurlijk allemaal als een heel gedoe om op zeilvakantie te gaan in Kroatië. Kroatië per boot ontdekken is echter een ervaring die je nooit zal vergeten. De helderblauwe lucht met mooi helder water en prachtige stranden zorgen ervoor dat deze vakantie je het hele leven bijblijft. Let dus goed op de regels voor je op zeilvakantie gaat in Kroatië, en geniet van een onvergetelijke trip!

Aan boord gaan bij een zeilvakantie

Om zelf op zeilvakantie te gaan in Kroatië is natuurlijk leuk, maar wat als je helemaal geen ervaring hebt met zeilen of geen vaarbewijs hebt? Er zijn ook verschillende mogelijkheden om deze vakantie te vieren met een ervaren schipper die je naar de mooiste plekjes van het land brengt.

Met een flottielje aan zeilschepen geleden door een moederschip vaar je langs de kusten van Kroatië en meer je aan bij verschillende haventjes. Je kan lekker eten bij restaurants of gaan zonnen op het strand. Bij een zeilvakantie kan je op de boot lekker relaxen en als je aanmeert het land verkennen. Mocht je net beginnen met zelf te zeilen, dan zijn er ook verschillende tips waar je gebruik van kan maken.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >