Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

De 3 mooiste motorroutes in Noorwegen

motorroutes Noorwegen

De 3 mooiste motorroutes in Noorwegen

Ruig landschap, prachtige uitzichten, haarspeldbochten en klaterende watervallen. Dat is wat je kunt verwachten als je Noorwegen op de motor verkent. Voor de drie mooiste routes in Noorwegen moet je in het zuiden van het land zijn. In de zomer is de temperatuur er gematigd, maar op grote hoogte kan handvatverwarming voor je motorfiets wel prettig zijn.

1. Van Vradal naar Ulvik

Een motorroute van circa 270 kilometer lang brengt je van Vradal naar Ulvik. Je rijdt eerst op een smalle, stille weg richting Vinje. Onderweg geniet je van een mooie weg langs de rivier en kleine doorsteekjes. Haarspeldbochten leiden je steeds hoger en het landschap wordt bergachtiger. De route voert je vervolgens langs meertjes en sneeuwvlaktes. Spectaculair is de tweelingwaterval de Latefossen die direct naast de weg uitkomt. Daarna rij je langs de Hardangerfjorden met de mooiste boomgaarden van het land. De Hardangerbrug van ruim 1,5 kilometer lengte brengt je uiteindelijk in Ulvik.

2. De omgeving van Ulvik

Rondom Ulvik ligt er een prachtige motorroute van ruim 230 kilometer lengte op je te wachten. Je vervolgt eerst je weg verder langs het Hardangerfjord. Dan rij je via een smalle en bochtige weg langs Posmyr om uit te komen bij de Steindsdalfossen. Deze waterval is 50 meter hoog en bijzonder omdat je er onderdoor kunt lopen zonder nat te worden. Hierna ga je met je motor weer naar boven rijden richting Bergsdalen. Het landschap is er mooi groen en pas op, schapen en koeien lopen er gewoon over de weg.

3. Van Ulvik naar Tvinkrysset

Deze route meet zo’n 230 kilometer en toont je een diversiteit aan landschappen. De regio is minder toeristisch en je hebt het asfalt veelal voor jezelf. Je rijdt via Voss en Stalheim langs groene hellingen en door het bos. Daarna verandert je uitzicht onderweg in een kale hoogvlakte met ijsschotsen. Op dit soort delen van de route is het van belang om de juiste kleding te dragen. Een paar handschoenen komen zeker van pas. In Borgund kun je een houten staafkerk bezichtigen. Vervolgens rij je langs verschillende meren en komt Tvinkrysset steeds dichterbij.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >