Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

De 10 populairste routes om te varen in Nederland

De 10 populairste routes om te varen in Nederland

In Nederland zit je goed op het water. Ons land kent zo’n 10.000 kilometer aan bevaarbaar water dat grenst aan gezellige dorpjes, leuke steden en Hollandse landschappen. Dat betekent dat je op het Nederlandse water alles vindt wat je nodig hebt. Geen eigen boot? Niet getreurd! Je kunt ook altijd een boot huren om te genieten van het water. Wij delen de 10 populairste en leukste vaarroutes met je, zodat je heerlijk kunt genieten vanaf het water! 

  1. Utrecht – Woerden – Vinkeveen – Utrecht 

Een prachtige route waarbij je het glasheldere water van de Vinkeveense Plassen ontdekt, kunt genieten van de Utrechtse Vecht en, misschien wel het allerbeste, waarbij je met je boot dwars door Utrecht vaart via de Utrechtse grachten. Een spectaculaire route! 

  1. De Linge 

Een tocht over de Linge brengt je langs mooie oevers, pittoreske dorpjes en de idyllische, scheve kerktoren van Acquoy. Genoeg plekjes om tussendoor aan te meren en met recht te genieten van het moois dat Nederland te bieden heeft. 

  1. Westerschelde 

Een vaartocht over de Westerschelde is niet geschikt voor beginners, maar wel een prachtige route voor wie van een beetje uitdaging houdt. Hij brengt je onder andere langs Breskens en Vlissingen, waar je voor even of langer kunt aanmeren. 

  1. Waddenzee 

De Waddenzee is een schitterend vaargebied waar je de ongerepte natuur soms helemaal voor jezelf hebt. Start bij de haven van Vlieland en vaar naar het Eierlandse Gat, vanaf waar je Vlieland aan je voorbij ziet trekken. Vaar richting Texel om te genieten van vuurtorens, badplaatsjes en uiteindelijk de haven van Oudeschild. 

  1. Harderwijk – Spakenburg 

Flevoland is een prachtig vaargebied. De vaarroute tussen Harderwijk en Spakenburg is misschien wel een van de mooiste routes met leuke bezienswaardigheden onderweg, zoals de Hanzestad Harderwijk, het dolfinarium en de Eemhof. 

  1. Alkmaar – Den Helder

Een makkelijk te varen route, geschikt voor beginners. Vertrekken doe je vanuit Alkmaar, waarna je langs de Koedijkervlotbrug vaart en vanaf daar het hoofdwater volgt richting Den Helder. In Den Helder kun je tevens goed vertoeven voor één of meerdere nachtjes. 

  1. De Elfstedenroute 

Hoewel hij normaal geschaatst wordt in de winter, is de Elfstedentocht in de zomer prima te doen vanaf de boot. Eigenlijk is het dé manier om Friesland te verkennen, waarbij je langs de mooiste plekjes komt en kunt genieten van kleine dorpjes, pittoreske bruggetjes en grotere steden. 

  1. Nationaal Park de Biesbosch 

De Biesbosch route brengt je door een prachtig en ongerept natuurgebied. Deze route staat bekend om wisselende waterstanden, waardoor het verstandig is een kaart bij te hebben met daarop alle geulen en platen. Stil genieten doe je in de Dordtse Biesbosch, waar geen watersporters of aanlegsteigers zijn. Bijzonder! 

  1. De Amsterdamse grachten 

Varen op de Amsterdamse grachten is een unieke belevenis, waarbij je onze hoofdstad bewondert vanaf het water. Het is een drukke vaarroute, maar wel ideaal om lekker mensen te kijken en tussendoor te genieten van terrasjes. 

  1. De Deltaroute 

Een spectaculaire vaartocht om mee te eindigen is een route langs de deltawerken van Zeeland. Deze beroemde plek voert je een klein stukje over zee, langs zeearmen en leuke havenplaatsen zoals Zierikzee en Veere. 

Welke route ga jij varen? 

Er is genoeg mooist te ontdekken in Nederland vanaf het water! Of je nu een beginner bent of al meer ervaring hebt – er is voor iedereen een leuke route te bevaren in Nederland. Deze routes brengen je stuk voor stuk op unieke, mooie plekken die je vanaf het land nooit op dezelfde manier zou zien!

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >