Voor iedereen een geschikt reisaanbod!

Altijd het beste aanbod

Veilig boeken bij betrouwbare partners

ONZE TIPS & BLOGS

5 tips voor het maken van een mooi fotoboek

vakantiefoto’s

5 tips voor het maken van een mooi fotoboek

Een mooi fotoboek maak je natuurlijk niet zomaar. Maar juist om die mooie reis of die ene dag mooi uit te lichten. Daar weten wij alles van en hebben om die reden de beste tips op rij gezet. Zo maak je in een handomdraai een prachtig mooi fotoboek waar je nog lange tijd van kan genieten. Het maken van een fotoboek hoeft echt niet lastig te zijn.

1. Selecteer alleen de mooiste foto’s

Je hebt misschien wel honderden foto’s van je vakantie. Die kan je niet allemaal voor het fotoboek dat je voor ogen hebt gebruiken. Het is daarom belangrijk dat je een strenge maar goede selectie maakt. Ga er dan ook even rustig voor zitten en kies alleen de foto’s die je echt het meest aanspreken. Om een specifieke gebeurtenis, iets dat je hebt beleefd of iets bijzonders dat je hebt gezien.

2. Verbeter je foto’s waar dit nodig is

Als je een strenge selectie hebt gemaakt is het altijd goed de foto’s te bekijken en verbeteren waar dit nodig is. Dit kunnen de kleuren, scherpte of uitsnede zijn. Ga er echt even voor zitten zodat alle foto’s dezelfde kwaliteit hebben. Maar voorkom dat je gaat over bewerken of de kleuren uit het verband halen.

3. Controleer je selectie foto’s

Eigenlijk heb je de foto’s tijdens het bewerken vaak al gecontroleerd. Maar je wilt er ook zeker van zijn dat je niet te veel foto’s hebt of belangrijke foto’s mist in je fotoboek. Het is dan ook goed om de foto’s nog even goed na te lopen.

4. Maak een duidelijk verhaal

Een verhaal is heel belangrijk. Zeker omdat iemand die de foto’s kijkt in je boek geen idee heeft wat hij precies moet zien. Je kunt denken aan de volgorde kiezen of het toevoegen van informatie over de gebeurtenis.

5. Maak je fotoboek op

Nu ben je er helemaal klaar voor om je fotoboek af te maken. Zorg voor overzicht in je fotoboek door voldoende witruimte, keuze en een mooie verhaallijn. Kies bij voorkeur geen collage aan kleine foto’s. Dit kan heel verwarrend zijn of niet goed uitbeelden wat je wilt vertellen of hebt meegemaakt.

Extra tips voor de puntjes op de i

Tot slot geven we graag nog een aantal handige tips om de puntjes op de “i” te zetten bij het opmaken van een fotoboek. Een belangrijk punt is het vermelden van de datum en het jaar, dit zorgt ervoor dat je over tientallen jaren nog altijd weet wanneer de foto’s gemaakt zijn. Verder is het handig om ook de locatie(s) onder foto’s te vermelden, zodat je ook precies weet waar de foto’s genomen zijn. Het is natuurlijk wel leuk als je kunt vertellen waar je precies was tijdens die geweldige reis of vakantie. Onze allerlaatste tip voor het maken van een fotoboek is dat je dit niet binnen één avond hoeft te doen. Neem je tijd voor het ontwerpen van een fotoboek en doe het alleen als je er tijd en zin in hebt.

Deel deze post

Gerelateerde blog posts

pexels-gapeppy1-2373201
Is een all inclusive vakantie voordeliger?
Vakantie draait natuurlijk om ontspanning, rust en quality time, maar je budget telt natuurlijk ook mee....
Lees verder >
pexels-asadphoto-3601425
Last minute naar de zon: zo vind je snel de beste deals
Besloten dat je toe bent aan vakantie en geen zin om lang te wachten? Dan kies je natuurlijk voor een...
Lees verder >