Auto huren op Curaçao? Wij geven handige tips!

auto huren curacao tips

Auto huren op Curaçao? Wij geven handige tips!

Een auto huren op Curaçao geeft je ontzettend veel vrijheid. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer op het eiland, hebt de mogelijkheid om plekken te bezoeken waar veel andere toeristen niet komen, enzovoorts. Daarbij is het aanbod aan huurauto’s op het eiland bijzonder groot. In dit artikel geven we je verschillende tips die je helpen bij het huren van een geschikte auto op Curaçao. Heb jij al een model op het oog? 

Tip 1: huur een auto voor een langere tijd

Een auto huren op Curaçao is voornamelijk interessant, wanneer je dit voor de volledige vakantie doet. Relatief gezien wordt de huurauto namelijk goedkoper, wanneer je deze voor minimaal een week gebruikt. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld het gebruik van de taxi is een auto huren een voordelige optie. Veel van de huurauto’s op Curaçao kun je direct op de luchthaven ophalen.

Tip 2: vergelijk aanbieders vanuit Nederland

Het loont om de aanbieders van huurauto’s op Curaçao vooraf vanuit Nederland met elkaar te vergelijken. Kijk goed naar de verschillende soorten auto’s die worden aangeboden en de verzekeringen waarmee je deze kunt combineren. Men rijdt op Curaçao anders dan in Nederland. Om hoge kosten bij schade te voorkomen, wil je goed verzekerd zijn tijdens je vakantie. Loop de auto bij het ophalen hiervan altijd na op schade. Het voorkomt dat je hier achteraf voor op moet draaien.

Tip 3: kies voor een klein model auto

Aansluitend op het rijgedrag van mensen op Curaçao is het verstandig om voor een klein model huurauto te kiezen. Het verkleint de kans op schade en maakt dat je eenvoudig tussen de andere auto’s door kunt manoeuvreren. Ideaal, wanneer je Willemstad bezoekt en hier in een drukke straat wilt kunnen parkeren. Onder meer de Kia Picanto is een populair model auto onder toeristen. Andere modellen die vaak gehuurd worden zijn de Ford Fiesta en de Fiat 500. Welke van deze modellen spreekt jou aan?

Deel dit artikel via:


ONZE WEBSITE GEBRUIKT COOKIE"S | JE KUNT DEZE ACCEPTEREN OF MEER INFO LEZEN