Welke reisverzekering heb ik nodig?

Welke reisverzekering heb ik nodig?

Wanneer je op reis gaat is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Welke soorten reisverzekeringen zijn er? En welke kun je het beste kiezen als je op vakantie gaat? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Kortlopende reisverzekering

Ga je maar één keer per jaar een weekje weg, dan kun je het beste een kortlopende reisverzekering afsluiten. Met een kortlopende reisverzekering verzeker je één specifieke reis en de verzekering stopt automatisch nadat je reis is afgelopen. Je betaalt eenmalig een premie waarvan de hoogte afhankelijk is van je reisbestemming en de duur van je vakantie. 

Doorlopende reisverzekering 

Ben je een reislustig type en ga je regelmatig een paar dagen weg, dan is een doorlopende reisverzekering ideaal. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd en hiervoor betaal je een maandelijkse premie. Je kunt als je de verzekering afsluit kiezen of je Europadekking wilt of Werelddekking. Als je kiest voor Europadekking moet je je hiervan wel bewust zijn als je toch bijvoorbeeld een keertje naar Amerika op vakantie gaat. Meestal kun je de dekking nog wijzigen, maar dit moet wel voor je vakantie.

Annuleringsverzekering

Wil je het geld van de vakantie terug als je deze vroegtijdig moet afbreken of als er iets vervelends gebeurt voor vertrek? Dan kun je het beste een annuleringsverzekering afsluiten, want deze verzekering dekt (gedeeltelijk) deze kosten. 

Aanvullende modules

Ga je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten, dan is het mogelijk om aanvullende modules erbij te nemen. Dit is handig als je bijvoorbeeld wil gaan sporten op vakantie en de gewone reisverzekering ongelukken die door het sporten komen niet dekt. Door een aanvullende module voor ‘gevaarlijke sporten’ af te sluiten, ben je dan toch verzekerd. Kijk goed welke modules passen bij jouw vakantieplannen en ga zo goed verzekerd op reis!   

Deel dit artikel via:


ONZE WEBSITE GEBRUIKT COOKIE"S | JE KUNT DEZE ACCEPTEREN OF MEER INFO LEZEN